2009年3月24日火曜日

桜は愛でるだけでなく香りも楽しんで。。。

 桜の花の便りが楽しみなこの季節。桜の香りをお茶で、そして目で楽しんでみては。FM廿日市の番組で、(株)駿河園の竹内部長に教わったお茶の楽しみ方です。桜茶は結納のときに頂くお茶ですが、桜の花びらの塩漬けの塩をしっかり洗って 普段頂く煎茶、ほうじ茶にうかべます。香りが強いほうじ茶より、煎茶にいれたほうが ほんのり桜の香りがしていいかなと私は思いました。紅茶にはたっぷりいれて 花びら茶として楽しむ方法もあるそうです。桜の塩漬けは、プリン、ケーキ、チョコレートとデザートをはじめ、魚の塩焼きの上にのせてアクセントにしたり、食卓の春の彩りに活躍しそう。


Cherry blossom flavored tea
In Japan we hear the news that cherry blossoms are in full bloom in many places these days.
At this time of the season we see many desserts called "cherry blosssom sweets". At home I enjoyed cherry blossom flavored tea. Rinse the salt cherry blossoms and put them in tea.
You can also use them as toppings of puddings, cakes, fish and so on.

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